Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal jobbar för att Saka ska skriva på ett nytt kontrakt.

Arteta tror Saka förlänger kontraktet

lör 20 aug 2022 kl 13:47

Två år kvar på kontraktet. Nu vill Mikel Arteta att Arsenal och Bukayo Saka förlänger avtalet så att det inte blir ett störande moment.

Bukayo Saka är en av Arsenals viktigaste spelare - även om ynglingen inte öppnat säsongen så bra som vi vant oss vid. Hans kontrakt med klubben går ut sommaren 2024. Att få honom att förlänga kommer att vara en av säsongens nyckelfrågor för klubben.
Mikel Arteta sa så här på gårdagens presskonferens:
- Jag är väldigt övertygad om att vi som klubb, Bukayo och hans familj och hans agent är väldigt överens om vad vi vill uppnå. Jag skulle vilja att det skulle bli gjort för jag vill inte att spelaren eller någon annan ska bli distraherad mitt i säsongen, men de sakerna tar tid och måste gå igenom rätt process.

Arteta var också tydlig med att utmana Saka.
- Han behöver vara en hänsynslös vinnare. Så enkelt är det. Det är hans mentalitet och det är vad han behöver göra. Han behöver vinna fotbollsmatcher på egen hand och han behöver leva sin profession. Imorgon ska jag sänka motståndaren. Det är vad jag vill ha från honom. Han har den möjligheten nu och han är på en plats i sin karriär när han behöver ta sig till nästa nivå. Jag tror att han har rätt omgivning för att göra det. Han har rätt folk runt sig och vill göra det. Det är vad vi ska kräva.

Arsenaltränaren hyllade även Saka - och sa:
- Han är en av de smartaste spelarna jag stött på. Väluppfostrad och väldigt bra utbildad. Och han älskar att spela fotboll.