Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal och Arteta lyckades inte lösa Douglas Luiz från Aston Villa.

Arteta: "Vi försökte men lyckades inte"

fre 2 sep 2022 kl 19:48

Arsenal letade ersättare till skadade Thomas Partey och Mohamed Elneny. Men det blev ingen deal med Douglas Luiz. - Vi försökte, säger Mikel Arteta.

Den enda som spelare som det ryktades om in till Arsenal under deadline day igår var Douglas Luiz från Aston Villa. Brassen har ett år kvar på sitt kontrakt med Birminghamklubben och många räknade nog med att det skulle bli en lätt deal att lösa.
Det blev något helt annat.
Enligt mediauppgifter la The Gunners tre bud på den centrala mittfältaren under eftermiddagen och kvällen.
Aston Villa nobbade allihop.
Och när klockan tickade mot midnatt stod det klart att det inte skulle bli någon affär.

Arsenal fick först Thomas Partey skadad och sedan Mohamed Elneny. Mot Aston Villa i veckan spelade Mikel Arteta med Albert Sambi Lokonga bredvid Granit Xhaka på det centrala fältet.
På dagens presskonferens fick spanjoren frågan om han besviken över att klubben inte lyckades värva igår.
-Nej, vi hade mycket saker att göra i truppen som ni kunde se på antalet spelare som lämnade om man jämför med hur många vi värvat. Klubben har gjort ett fenomenalt jobb för att få in dom spelarna som vi ville. Vi gjorde vår business ganska tidigt, men tyvärr så har vi fått Thomas och Mo skadade den senaste tiden, Mo är dessutom långtidsskadad. Då behövde vi reagera på marknaden och vi försökte men ska vi ta in en spelare som känns rätt för laget och för klubben och vi lyckades inte med det.

Om transferfönstret i sin helt sa Arteta:
- Vi pushade för att förstärka laget och för att plocka in dom bästa tänkbara spelarna till klubben och det har vi lyckats med till en viss nivå. Sen har vi våra begränsningar, tid var en stor sådan med det som hänt de senaste 72 timmarna med det som hänt med vårt mittfält. Vi försökte agera, men lyckades inte hitta rätt spelare.