Medlemmar: 8922 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ödegaard var inte nöjd med VAR och Paul Tierney.

Ödegaard: "Aldrig någon frispark i mina ögon"

sön 4 sep 2022 kl 21:02

Ett omdiskuterat bortdömt mål. Martin Ödegaard var inte nöjd med domare Paul Tierney och VAR som inte godkände Arsenals 1-0-balja. - Aldrig någon frispark i mina ögon, säger norrmannen.

Martin Ödegaard snodde åt sig bollen i en duell med Christian Eriksen som föll på mittplan. Bukayo Saka lade den i djupet till Gabriel Martinelli som iskallt placerade in 0-1.
Men målet skulle VAR-granskas.
Och efter en stunds tittande bestämde sig Manchesterdomaren Paul Tierney för att inte godkänna fullträffen.
Ödegaard skakade på huvudet som slog ut med händerna.
Efter matchen utvecklade han, för Viasat, vad han tyckte om situationen.
- Aldrig någon frispark i mina ögon. Det är väldigt soft och domaren ser det och säger att vi ska spela vidare. Att VAR kliver in där förstår jag inte. De har sagt många gånger att det svara "klart och tydligt" och att de inte vill gå in och peta för mycket. Jag förstår inte varför de har gjort det den här gången.

Efter att ha hamnat i underläge i första kom Arsenal ut starkt i andra och kvitterade. Men poäng igen blev det inte trots spelmässigt övertag. För två omställningar förvaltade hemmalaget.
Och vann med 3-1.
Arsenals första förlust den här säsongen.
- I den här ligan är alla matcherna stora test. Det finns inga enkla matcher. Men vi möter ett bra lag och det ser vi i vissa situationer att de har extremt mycket kvalitet, speciellt i frontspelarna som skapar mycket. Sen om vi har mycket boll och känner att vi är det bästa laget så ger vi bort för enkla mål och det är irriterande. Vi ska bara se till nästa match och komma tillbaka då. Vi göra mycket bra idag och sedan är några delar som vi behöver bli bättre och smartare. Det handlar bara om att se till nästa match och vinna den. Vi är fortsatt i topp så vi ska bara se framöver och vinna nästa match, säger Ödegaard.

Trots förlusten leder Arsenal ligan med 15 inspelade poäng på sex matcher.
- Det var kanske inte så många som trodde på det, men vi tror på oss själva, har ett bra lag med massa kvalitet. Det ska vi fortsätta att visa. Det handlar bara om att resa sig efter den här förlusten, säger norrmannen.