Medlemmar: 4973 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Rekordmannen Ethan Nwaneri hoppar in mot Brentford.

15-årige Nwaneri rekorddebutant

sön 18 sep 2022 kl 15:31

Ett par minuter in på stopptiden mot Brentford bytte Mikel Arteta in 15-årige Ethan Nwaneri. Det gör ynglingen till Arsenals och hela ligans yngste spelare genom tiderna.

Arsenals trupp är skadedrabbad och det gjorde att Mikel Arteta gav några mindre namnkunniga spelare chansen i matchtruppen mot Brentford. 21-årige Matthew Smith har fått chansen i truppen tidigare, men nu fanns även 17-årige backen Lino Sousa och 15-årige Ethan Nwaneri där - och det var den sistnämnde som också fick chansen att hoppa in.

Vid ställningen 3-0 till Arsenal plockade Arsenalmanagern ut matchens sista målskytt Fabio Vieira och ersatte honom med Nwaneri. Det innebär att tonåringen slog Cesc Fabregas nästan 20 år gamla rekord som yngsta A-lagsspelaren i Arsenal, men också slog Harvey Elliots rekord som yngst i högstadivisionen någonsin.