Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Pumpa på ba, Saka, pumpa på!

Arteta: "Toppspelare spelar 70 matcher"

tor 20 okt 2022 kl 23:50

Bukayo Saka har spelat varje match den här säsongen. Mikel Arteta verkar ha en tydlig plan med det. - Titta på toppspelarna i världen, dom spelar 70 matcher, säger Arsenaltränaren.

Det har varit en och annan som morrat lite över att en spelare som Bukayo Saka spelat alla matcher för Arsenal den här säsongen. Ska han inte få lite vila så han kan vara fräsch till viktigare matcher har hörts när 21-åringen matchas i alla EL-matcher.
Mot PSV Eindhoven spelade han dessutom från start.
I andra halvlek fick han en smäll och haltade av.
- Jag tror att han är okej och kommer vara okej, sa Mikel Arteta i BT Sports sändning.
- Han fick en smäll och haltade lite, men förhoppningsvis är han okej, sa han sen på presskonferensen.

När spanjoren fick frågan om det är hållbart att Saka spelar så mycket sa han med tydlighet:
- Titta på toppspelarna i världen. De spelar 70 matcher, var tredje dag och gör skillnad och mål. Vill du vara i toppen ska du klara av det och börjar vi få in andra tankar i huvudena på våra unga spelare så tror jag att vi gör ett stort misstag. För då finns det ett ja och ett nej och nu vill jag inte spela för att det är konstgräs. Jag vill inte ha det. Jag vill att dom ska vara hänsynslösa var tredje dag. Jag vill att de ska komma och knacka på min dörr och säga att de vill spela och vinna matcherna.

- Det finns inte en fystränare i världen som kan säga till mig att det inte går för jag har sett spelare lira 72 matcher och gjort 50 mål. Spelare som gör 50 mål spelar inte 38 matcher. Det är omöjligt.