Medlemmar: 6338 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Tierney gjorde sin 100:e Arsenalmatch när PSV besegrades på Emirates Stadium.

100 matcher för Tierney: "Väldigt stolt"

fre 21 okt 2022 kl 01:03

Kieran Tierney jubilerade mot PSV Eindhoven. Skotten gjorde sin 100:e Arsenalmatch när avancemanget säkrades. - Jag är väldigt stolt, säger han.

Det var i augusti 2019 som Kieran Tierney köptes från Celtic för £25 miljoner. Vänsterbacken var skadad inledningsvis och debuterade inte för sina nya klubb förrän i slutet av september mot Nottingham Forest i Ligacupen.
The Gunners vann med 5-0.
Idag - efter en pandemi med spel inför tomma läktare och ett par jobbiga skador - gjorde den skotske landslagsmannen match nummer 100 för klubben.
- Jag är väldigt stolt. Jag hade inte koll på det när matchen startade, det var först efter matchen som några berättade det för mig och jag fick ett par sms. Det är fint att uppnå det och jag är väldigt stolt. Jag är tacksam för chanserna jag får, säger han till Arsenal.com.
- Jag har varit med om mycket, världen har varit med om mycket sedan den första matchen. Men det känns bra, jag njuter av det.

Om matchen, som Arsenal dominerade, och vann, säger Tierney:
- Jag tycker vi kunde gjort två eller tre mål och gjort det lite lättare för oss i de sista fem minuterna. Men det var en stabil insats från oss. Vi fick inte panik när vi inte gjorde mål och det kändes lugnt på slutet.

Spelarna med flest Arsenalmatcher i dagens trupp

1. Granit Xhaka 264
2. Mohamed Elneny 148
3. Bukayo Saka 145
3. Rob Holding 145
5. Ainsley Maitland-Niles 132
6. Nicolas Pepe 112
7. Eddie Nketiah 106
8. Kieran Tierney 100