Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Hittar Gabriel Jesus målet ikväll när Arsenal möter PSV Eindhoven borta?

"Jag är redo att spela 70 matcher per säsong"

tor 27 okt 2022 kl 14:40

Mikel Arteta vill få till en attitydförändring. Nu säger Gabriel Jesus att han är redo att spela upp till 70 matcher per säsong. - Jag är redo.

Det var efter förra mötet med PSV Eindhoven som Mikel Arteta fick frågor om det fanns risk att en spelare som Bukayo Saka klarade av att spela varenda match som Arsenaltränaren sa att "titta på toppspelarna i världen, dom spelar 70 matcher per säsong".
Inför kvällens möte i Nederländerna säger Gabriel Jesus att han är redo för utmaningen.
- 100 procent. Jag har bra återhämtning efter matcherna. Jag äter bättre, sover bättre och njuter av livet i Arsenaltröjan. Så jag är redo att spela 50, 60, 70 matcher.

Brassen vilade och stannade i London när laget var i Nordnorge för två veckor sedan. Nu har han åkte med till Eindhoven - där Arsenal säkrar gruppsegern om man tar en poäng.
- Det handlar inte bara om kroppen. Huvudet är minst lika viktigt för det styr kroppen. Så när jag är med familjen och leker med min dotter så hjälper det mig mycket. Sen gör jag självklart mycket jobb hos klubben, och hemma, med fitnesstränarna. Sen får jag mycket hjälp av min fru. Men så är livet, har du det bra hemma så är det lättare på jobbet.

Gabriel Jesus öppnade sin tid i Arsenal starkt efter flytten från Manchester City - men har den senaste tiden haft svårt med målproduktionen.
Orolig är han dock inte.
- Det är fyra matcher som jag startat och inte gjort mål i. Det har hänt tidigare och kommer hända igen. Sån är fotbollen. Självklart vill jag inte ha det så. Jag vill bli bättre. Jag vill jobba, som alltid. Men jag försöker igen nästa match. Jag är 100 procent säker på att jag kommer göra mål, säger anfallaren.