Medlemmar: 7228 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta kommer ta med spelarna till Dubai i december.

Ledighet och träningsläger

mån 7 nov 2022 kl 13:04

Planerna för vad Arsenal ska göra under uppehållet blir mer och mer klara. Matcher mot Milan och Lyon verkar klara i Dubai.

David Ornstein rapporterar idag att schemat för vad Arsenal ska pyssla med under VM blir allt mer klart. The Gunners har två matcher till att spela innan det blir uppehåll - Brighton & Hove Albion i Ligacupen på onsdag och Wolves borta i Premier League på lördag.
Sen pausas ligafotbollen till jul.
På grund av VM i Qatar.

Efter Wolvesmatchen kommer de Arsenalspelare som inte ska lira VM att få tio dagars ledighet. Den 4 december planerar laget att resa till Dubai för ett träningsläger.
Att ha det där är praktiskt då de spelare som blir utslagna ur VM lätt kan ansluta.
Ornstein skriver att klubben högst troligt kommer att spela två matcher under tiden i Dubai. Den 8 december mot Lyon och fem dagar senare mot AC Milan. Den 14 december kommer laget flyga tillbaka till London och tanken är att man ska spela ytterligare en träningsmatch på Emirates Stadium den 17/12. Troligen mot spanskt motstånd.

Om Arsenal slår ut Brighton & Hove Albion ur Ligacupen så kommer man spela fjärde omgången innan jul. Om inte blir omstarten på annandagen mot West Ham United.