Medlemmar: 4972 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ödegaard jublade efter segern i Wolverhampton.

Ödegaard: "Vi ville avsluta starkt"

sön 13 nov 2022 kl 00:50

Manchester City förlorade - Arsenal vann. Därför leder The Gunners Premier League med fem poäng. - Vi ville avsluta starkt, säger tvåmålsskytten Martin Ödegaard.

Martin Ödegaard kunde jubla över ytterligare en seger ikväll på Molineux i Wolverhampton. Arsenal vann med 2-0.
Norrmannen gjorde båda kassarna.
- Det var briljant, säger lagkaptenen till Arsenal.com.
- Men det var tufft. Vi fick gräva djupt. Första halvlek var lite långsam och vi hade problem när vi hade bollen. Vi kunde inte riktigt skapa några chanser. De försvarade sig bra och vi vet att de är farliga i omställningarna. Vi ändrade lite och fick bättre fart i andra halvlek. Vi vet att vi har kvalitet och alltid kommer skapa något, vilket vi gjorde. Det var bra att vinna.

Hans första mål kom tidigt i andra efter en bra pass in i boxen av Fabio Vieira. Det andra med kvarten kvar dödade matchen.
- Det var bra. Jag tycker att jag har blivit bättre på att komma in i dom ytorna i boxen. Det är inte alltid de snyggaste målen, men jag är på rätt plats vid rätt tidpunkt. Jag är alltid glad över att kunna hjälpa laget med mål.

Arsenal leder nu ligan med fem poäng efter det att andraplacerade Manchester City förlorat idag.
Är det bättre än vad du kunde tro på förhand?
- Ja, det är ett bra sätt att gå in i breaket med. Vi sa innan matchen att vi ville avsluta starkt och ta med oss den här känslan in i uppehållet. Det gjorde vi och nu ska vi komma tillbaka ännu starkare. Men för tillfället ser det bra ut.

För Ödegaard som inte ska spela VM väntar nu två landskamper innan han tar en drygt veckas ledighet. Sen är det tillbaka till Arsenal.
De två målen idag tar honom upp i topp i den interna skytteligan. Norrmannen har gjort sex baljor. Bukayo Saka, Gabriel Jesus och Gabriel Martinelli har fem.