Medlemmar: 8561 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Beth Mead firar ett mål på Emirates Stadium - en syn som Arsenal hoppas ska bli allt vanligare.

"Emirates Stadium ska vara båda lagens hemmaarena"

lör 19 nov 2022 kl 10:18

Det blir allt vanligare att spela även damlagens matcher på de arenor som är herrlagens hemmaplaner. På sikt vill Arsenal att damlaget också ska ha Emirates Stadium som permanent hemmaarena.

Det är i en intervju med Telegraph Sport som Arsenals VD Vinai Venkatesham inför lördagens match mot Manchester United på Emirates Stadium lägger ut texten om klubbens långsiktiga ambition för Arsenal Women. Till den match som spelas senare idag har det sålts omkring 40.000 biljetter, och för några veckor sedan sattes ett nytt publikrekord för FAWSL när 47.367 åskådare såg Arsenal köra över Tottenham på samma arena.

"Vi känner ett ansvar för att bidra till att sporten ska växa även för damlagen, och vår långsiktiga vision är att båda våra representationslag ska ha Emirates Stadium som permanent hemmaarena. Exakt när det kan ske är svårt att säga men det är det mål vi känner att vi måste jobba mot."

"Jag ska inte sitta här och säga att det blir enkelt, det finns till exempel frågor kring logistiken som hur vi ser till att matcherna inte krockar och hur vi håller planen i fortsatt toppskick när det blir fler matcher men det är sådant vi får se till att hitta lösningar på."

"Det kommer inte att bli enkelt och inte gå i en rät linje, men när man ser det intresse som vi såg för derbyt och för matchen mot Manchester United och vi också ser att vi allt oftare har fullsatt i Boreham Wood så säger det oss att vi absout kan nå dit vi vill komma."

Förra säsongen spelades totalt fyra av damlagets matcher på Emirates och det blir minst sex stycken den här säsongen.

"Skälet till att vi vill göra så är för att det är jättebra tillfällen att få fler personer att komma och se Arsenal Women spela. Damfotbollen är inne i en spännande fas och med tanke på vår historik och vår position inom sporten är det vårt ansvar som klubb att fortsätta att ligga i framkant för utvecklingen."

Dagens match mot Manchester United har avspark kl 18.30 och visas på Viasat/Viaplay. Matchreferat kommer förstås i vanlig ordning också här på arsenal.se kort efter slutsignal.