Medlemmar: 8809 st.

Martin Ödegaard satte ett fint frisparksmål mot Milan i Dubai.

Ny seger för Arsenal i Dubai

tis 13 dec 2022 kl 18:02

Det var inte lika bra som mot Lyon. Men Arsenal kunde ändå besegra Milan med 2-1 i Dubai.

I torsdags gjorde Mikel Artetas gäng en fin timme mot Olympique Lyon och vann övertygade med 3-0 innan han vädrade truppen och bytte ut hela den rutinerade elvan.
Idag stod AC Milan för motståndet på Al-Maktoum Stadium.
Och det blev en ny vinst.
Siffrorna skrevs till 2-1.

Arsenal spelade en snarlik elva men det var två avgörande skillnader. Både Ben White och Thomas Partey var tillbaka efter sina VM-utflykter och fanns båda med från start.
Partey mer i matchform än White - som lämnade den engelska truppen innan The Three Lions blev utslaget av Frankrike.
Även om The Gunners gjorde en solid första halvlek så var det inte alls samma spets och om man bortser från de båda målen så var det Milan som hade de bästa chanserna.
Efter elva minuter vände Divock Origi bort Rob Holding och avlossade ett distansskott som touchade ribban ovanför Karl Hein.
Dryga kvarten innan vilan fick den förre Liverpoolspelaren ett ännu bättre läge, men nicken gick utanför efter ett fint inlägg från Yacine Adli.

Arsenals ledningsmål kom efter 17 minuter och var snyggt som bara den. Martin Ödegaards frispark gick perfekt över den tätbefolkade muren och in i mål. Ciprian Tătărușanu i Milankassen hade ingen chans att nå norrmannens skott.
Tre minuter före paus kom 2-0 efter italienskt slarv. Fabio Vieira snappade upp bollen och passade Reiss Nelson i boxen. Engelsmannen sköt och bollen styrdes i mål. Det såg ut som att Ödegaard var den skottet tog på, men Nelson fick målet.

Partey och White ersattes i paus av Cedric Soares och Mohamed Elneny. Arsenal inledde den andra halvleken svagt och de tio första minuterna var det bara Milan. Sen kom The Gunners in i matchen igen och jämnade ut spelet.
Sista 20 handlade mest om byten. Massor för båda lagen. Lite grinigt var det också.
Engelsmannen Fikayo Tomori reducerade på nick med tolv minuter kvar. Mittbacken fick ostört gå upp på en frispark och satte bollen säkert bakom en chanslös Karl Hein.
Det blev inte särskild farligt på slutet när italienarna jagade kvittering.
Matchen slutade 2-1.

Men eftersom träningsmatcher inte får heta träningsmatcher längre utan ska kallas Dubai Super Cup så skulle återigen en straffsparksläggning avgöras trots att Arsenal redan vunnit matchen.
Den här gången var det klart bättre än i torsdags.
Delvis beroende på att Mikel Arteta hade fler etablerade spelare kvar på planen. Arsenal satte fyra av sina fem straffar. Bara Matt Smith brände. Milan var med till sista sparken - som han hade behövt sätta för att få det hela att leva vidare.
Men Rade Krunićs straff gick utanför Heins stolpe.
Så Arsenal tog alla åtta poängen man kunde på de två matcherna som spelats.