Medlemmar: 6340 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Fortfarande oklart när Zinchenko är tillbaka i spel.

Skadeläget inför omstarten

fre 23 dec 2022 kl 14:13

På måndag kickar Premier League igång igen. Men hur ser det ut i laget? Det finns en del frågetecken inför derbyt mot West Ham United.

Arsenal har spelat fem matcher under VM-uppehållet. Mikel Arteta har flitigt matchat de som inte varit i Qatar och sedan plockat in de som blivit utslagna successivt.
När Arsenaltränaren mötte media igår inför boxing day-derbyt mot West Ham United fick en lite klarare bild över hur läget i laget ser ut.

Här är spelarna som missar eller som kan missa omstarten:

Gabriel Jesus

Brassen skadade knät i VM och flögs tillbaka till London för operation. Den ska ha gått bra. Nu väntar rehab. Hur länge är anfallaren blir borta är inte klart. Det har surrats om mitten av februari, men det ville inte Mikel Arteta säga så mycket om. Klart är i alla fall att laget kommer få klara sig utan sin ordinarie striker under flertalet tuffa och viktiga matcher.

Reiss Nelson

Nelson, som fått bra med speltid under uppehållet, klev av skadad mot Juventus. Mikel Arteta sa igår att han "kommer att bli borta ett tag".

Emile Smith Rowe

Hade ljumskproblem i inledningen av säsongen och tvingades till operation. Ursprungstanken var att han skulle vara redo för spel efter VM, men det är ytterst tveksamt om det blir så. Den offensive mittfältaren har inte spelat alls under uppehållet på grund av en "setback". Han ska nu vara i träning igen och Arteta sa igår att han är "nära".

William Saliba

Var med franska landslaget in i kaklet i VM där det blev strafförlust i finalen mot Argentina. Ska komma tillbaka till London idag. Arteta kunde inte säga om mittbacken skulle vara redo för hetluften direkt då han inte spelat många minuter med Les Blues under VM. Det finns dock inga skadeproblem här.

Oleksandr Zinchenko

Återigen stora frågetecken kring ukrainarens form. Har haft problem hela hösten och under uppehållet har han inte spelat en minut i någon av träningsmatcherna. Han har själv sagt att det inte är någon större fara och att han snart är tillbaka, men trots det har han inte spelat något. Känns tveksamt om han är med mot West Ham.

Kieran Tierney

Det var nog en och annan som reagerade över att skotten inte spelade mot Luton Town i veckan. Men enligt journalisten Ryan Taylor ska Tierney bara ha vilat. Det finns i alla fall inga rapporter om någon skada.

Takehiro Tomiyasu

Japanen var skadad innan mästerskapet, men återhämtade sig och kunde lira för sitt landslag i Qatar. Högerbacken har dock inte spelat sedan de blev utslagna. Och det finns frågetecken inför annandagen.