Medlemmar: 4951 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger var på plats på Emirates Stadium mot West Ham United.

"Han valde rätt tillfälle att komma"

tis 27 dec 2022 kl 01:05

Det var 4,5 år sedan sist. Ikväll var Arsene Wenger var för första gången sedan han lämnade Arsenal tillbaka på Emirates Stadium.

Efter 22 år som tränare för Arsenal fick Arsene Wenger lämna sitt uppdrag våren 2018. Han tackades av i hemmamötet med med Burnley - som The Gunners vann med 5-0.
Sedan dess har fransmannen inte varit och sett någon match på Emirates Stadium.
Fram till ikväll.

Flera gånger under 3-1-segern mot West Han United sjöng Arsenalfansen "There's only one Arsene Wenger" och efter säsongens 13:e seger kommenterade Mikel Arteta fransmannens närvaro så här.
- Han valde rätt tillfälle. En riktigt speciell dag för annandagen är en vacker dag att spela fotboll och idag var nivån värdig honom och förhoppningsvis gillade han det han fick se.
När fick du reda på att Wenger skulle vara här?
- Spelarna visste inte. Vi ville hålla det tyst så att Arsene kunde få utrymme. Stan och Josh var också här så det var verkligen en speciell dag. Vi tackar honom så mycket att han kom. Förhoppningsvis känner han allt när han går genom byggnaden och det arvet som han lämnade här.
Har du hunnit prata med honom?
- Jag ska gå nu. Förhoppningsvis väntar han i omklädningsrummet.

Har du varit involverad i att få hit honom?
- Jag har varit involverad, men det handlar om processen, tajmingen att ta steget. Förhoppningsvis vill han spendera mer tid med oss och vara mer omkring oss för han har haft så stor påverkan på mig personligen i min karriär. Sättet som jag ser fotbollen på, men också hur jag ser på den här klubben.