Medlemmar: 8809 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mikel Arteta applåderar femte raka PL-segern.

"En stor seger - jag är riktigt glad"

sön 1 jan 2023 kl 13:42

Arsenal vann igen. Och drygade ut serieledningen till sju poäng när man besegrade Brighton & Hove Albion på bortaplan. - Det är en stor seger. Jag är riktigt glad, säger Mikel Arteta.

Det blev en fin nyårsafton för oss Arsenalfans. Toppkonkurrenterna Manchester City och Newcastle United tappade båda poäng på hemmaplan. Och The Gunners åkte till sydkusten och slog Brighton & Hove Albion med 4-2.
- Det är en stor seger. Jag är riktigt glad. Det här är ett riktigt tufft ställe att komma till, de är ett bra lag. De är också väldigt välcoachade som gjorde det tufft för oss. Vi gjorde det tufft för dem också. Jag tycker att vi var lysande i de offensiva delarna, speciellt när vi hade ytorna. Sättet som de försvarar så var det väldigt öppet. Vi fick ut mycket av det, säger Mikel Arteta.

Men trots att det första timmen såg ut att bli en fin resa på Amex Stadium blev det något helt annat. Arsenal spelade bra i första och ledde med 2-0 efter första. När Eddie Nketiah tidigt i andra satte 3-0 kändes det klart. Men Brighton kom tillbaka och reducerade. Tack och lov smällde Gabriel Martinelli in 4-1 kort därefter.
Ändå blev det dramatiskt igen när hemmalaget på nytt reducerade - och hade ett tredje mål i nät som blev bortplockat för offside av VAR.
- Vi hade pratat innan om att det skulle bli perioder när vi skulle lida och behöva försvara djupare. Det var moment där vi skulle ha gjort det bättre och inte satt oss själva i dåliga situationer, men det är en del av läroprocessen och alla matcher är svåra.
- Deras bortdömda mål gav oss så klart mer större utrymme att vinna matchen. Men jag har sett det mesta i den här ligan. Momentum kan skifta väldigt väldigt snabbt och det är väldigt svårt att stoppa. Men man kommer inte till sådana här ställen och vinner lätt. Det händer inte.

Tack vare segern är nu Arsenal sju poäng före andraplacerade Manchester City.
Men Mikel Arteta tar det lugnt i snacket om försprånget.
- Jag vet inte, det är långt kvar. Jag ser med spänning fram emot att gå in i omklädningsrummet och ser spelarna prata om vad de kunde göra bättre. Det betyder att de vet att vi kan spela bättre och vara bättre mot Newcastle. För då behöver vi vara bättre.