Medlemmar: 8808 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mikel Arteta jublar efter Martin Ödegaards 2-0-mål i derbyt.

"Jag är glad av två anledningar"

sön 15 jan 2023 kl 23:50

Arsenal derbyvann. Och dansade och firade. - Njutningen att få fira segern med fansen var en fantastisk känsla, säger Mikel Arteta.

Senaste gången Arsenal bortaslog Spurs i derby var Mikel Arteta själv på planen. Då, 2014, vann The Gunners med 1-0 på White Hart Lane efter Tomas Rosickys tidiga mål.
Idag fick spanjoren uppleva sin första derbyvinst på Tottenham Hotspur Stadium som tränare.
- Jag är glad av två anledningar. Först för att jag sett lag med mycket mod, beslutsamhet och kvalitet. Sen för att vi har privilegiet att ha ett jobb där vi kan göra massa människor glada. Och när du har den möjligheten så behöver du ta den. Njutningen att få fira segern med fansen var en fantastisk känsla. Sen allt vi gör, allt lidande och alla timmars jobb som vi lägger ner, får betydelse när du har tillfällen som det här.

Arsenal vann med 2-0 efter självmål av Hugo Lloris och ett distansskott av Martin Ödegaard. Första halvlek var briljant. Och nu leder laget ligan med åtta poäng igen.
- Det är en fantastisk position att vara i så låt oss njuta av varje ögonblick och sedan ska vi fokusera vidare.

Arsenal har spelat in 47 poäng på de första 18 omgångarna. När Arteta fick frågan om han tror att det kommer behövas mer än 90 poäng för att vinna ligan sa han:
- 100 procent, ja. Men jag vill inte räkna allt för mycket. Nu handlar det om att förbereda oss för Manchester United, för att ta ytterligare tre poäng, spela bra och förtjäna att vinna.