Medlemmar: 7222 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta har fått in den offensiva spelaren han letat efter i Leandro Trossard.

Arteta: "Han kan hjälpa laget direkt"

fre 20 jan 2023 kl 19:55

Presenterad och spelarklar. Mikel Arteta tror att nyförvärvet Leandro Trossard kan kliva in direkt. - Han kan hjälpa laget direkt, säger Arsenaltränaren.

Januari månads första nyförvärv är presenterat och klart. Arsenal köper loss Leoandro Trossard från Brighton & Hove Albion. Belgaren ska ha registrerat i tid och ska kunna spela mot Manchester United på söndag.
- Vi är riktigt glada att ha honom här, säger Mikel Arteta.
- Han är en spelare som vi följt ett tag. Sen kom det en möjlighet och vi behövde ha en spelare till frontlinjen som är mångsidig och kan spela på flera olika positioner. Han känner ligan, har tillräckligt med erfarenhet och jag tror att han kan hjälpa laget direkt. Vi behövde tänka kort- och långsiktigt och han är båda. Han är en väldigt smart spelare. Tittar du på hans karriär och vad han gjort de senaste åren så är han en spelare som passar vårt sätt att spela.

I förra januarifönstret värvade Arsenal inga spelare - något som klubben fick kritik för och många kostade en Champions League-plats senare på våren.
I år har man agerat tämligen snabbt.
- Vi gör det vi kan i varje transferfönster. Vi tittade efter en spelare i den positionen under sommaren men kunde inte göra det då. Det var något som truppen behövde med Gabi och Reiss skadade så var anfallslinjen tunn. Vi behövde nyförvärv och i Leo har vi hittat en spelare passar med det vi ville ha, säger Arteta.