Medlemmar: 3419 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Nketiah gjorde två mål mot Manchester United.

"Ni kunde se hur mycket vi ville vinna"

mån 23 jan 2023 kl 00:57

Gabriel Jesus ersättare gör succé. Idag sänkte Eddie Nketiah Manchester United. - Ni kunde se hur mycket vi ville vinna, säger han.

Det var nog många Arsenalfans som blev rejält oroade när Gabriel Jesus skadade knät i VM och när det visade sig att det krävdes operation och tre månaders frånvaro.
Skulle Eddie Nketiah klara av fylla brasseanfallarens skor?
Nu när en och en halv månad har gått vet vi svaret.
Arsenal ångar på som vanligt - och Nketiah har gjort sex mål sedan omstarten.

Idag mot Manchester United gjorde 23-åringen två baljor. 1-1 på nick i första - och 3-2 med en liten touch i 90:e minuten.
- Ni kunde se hur mycket vi ville vinna. Hur mycket vi ville det här för oss själva och våra fans. Vi fortsatte att pusha. Tack och lov lyckades vi näta på slutet, säger Nketiah till Sky.
- Det handlar bara om att vara alert. När du har spelare som Bukayo (Saka var med på intervjun) runt dig så kommer det att komma chanser. Jag visste att om jag alert och på plats så skulle jag få en chans och tack och lov utnyttjade jag den.

Mikel Arteta var full av beundran för det Eddie gjort under tiden som Gabriel Jesus varit borta.
- Det Eddie gör är otroligt, säger han.
- Vi kan inte säga att vi att vi såg det komma. Vi hoppades att han kunde göra det för att han är sådan med sin mentalitet och sin kvalitet och hur hans kvaliteter passar in i laget. Att tappa Gabi var stort, stort tapp men sättet som Eddie svarat upp är exceptionellt.