Medlemmar: 8509 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal köper mittbacken Jakub Kiwior från Spezia.

Kiwior: "Det är stort att vara här"

tis 24 jan 2023 kl 18:35

Jakub Kiwior presenterades som Arsenalspelare igår. Polacken är stolt och laddad inför sitt nya uppdrag. - Det är stort att vara här, säger han.

Den polske landslagsmittbacken Jakub Kiwior är klar för Arsenal. 22-åringen köps från Spezia i Italien för £21 miljoner plus add-ons. Kontraktet ska vara till 2027 och klubben har option på ytterligare ett år.
Kiwior, som spelade VM för Polen, var på plats på Emirates Stadium i söndags när Arsenal vände och vann med 3-2.
Igår presenterades han.
- När jag såg mitt namn på en Arsenaltröja så skrattade jag bara. Jag var så glad att se mitt namn på en tröja för en så stor klubb. Det är ett otroligt stort ögonblick för mig, säger han till Arsenal.com.

Kiwior kommer att spela i tröja nummer 15 och ses som ett perfekt komplement till Gabriel då han också är vänsterfotad.
När han ska beskriva sig själv som spelare säger han:
- Jag älskar att passa bollen. Jag älskar lag som flyttar bollen och som vill skapa chanser på det sättet. Jag är glad att jag kommit till ett lag som spelar så.

Kiwior är januari månads andra nyförvärv efter köpet av Leandro Trossard.