Medlemmar: 4973 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Jorginho är klar för spel i Arsenal.

Jorginho klar och presenterad

tis 31 jan 2023 kl 21:28

Arsenal tredje januariförvärv är klart. The Gunners köper loss Jorginho från Chelsea.

Arsenal fick inte loss Moisés Caicedo - och siktade därför in sig på Chelseas rutinerade Jorginho. Nu är den brassefödde italienaren klar för The Gunners. Han kostar £10 miljoner plus £2 miljoner i add-ond, om laget vinner ligan, i övergångssumma.
Kontraktet är på 18 månader.
Med option på ytterligare ett år.

Jorginhos kontrakt med Chelsea skulle gå ut i sommar och då Londonrivalen värvat typ 300 spelare i januari behövde man banta sin trupp. Arsenal å sin sida har nyligen fått Mohamed Elneny långtidsskadad - och behövde extra kraft på det centrala mittfältet.
Affären blev logisk.
Och gjordes klart snabbt under transferfönstrets sista dygn.
Jorginho kommer spela i tröja nummer 20 - som tidigare burits av utlånade Nuno Tavares.

Till Arsenal.com säger 31-åringen när övergången är klar:
- Jag ser väldigt mycket fram emot den här nya utmaningen. Allt har skett väldigt snabbt och jag blev lite överraskad, men jag hoppade på den här fantastiska möjligheten.
Det har inte varit någon större hemlighet att Mikel Arteta under lång tid velat jobba med Jorginho.
- Han har haft en stor påverkan för jag vet att han försökt värva mig ett par gånger tidigare och då har det inte blivit av på grund av olika anledningar.

Jorginho är född i Brasilien men flyttade som 15-åring till Italien och Hellas Verona. Han har även italienskt påbrå och redan 2012 fick han chansen i Italiens U21-landslag. Karriären har sedan gått via lån i Sambonifacese, Napoli och till Chelsea.
Han har vunnit EM, Champions League och Europa League.