Medlemmar: 8917 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Lee Mason glömde bort den andra offsiden på Brentfords kvittering.

VAR-skandalen går vidare

mån 13 feb 2023 kl 13:22

Arsenal blev blåsta på segern i lördag mot Brentford när Lee Mason "glömde" dra streck på VAR-kollen. Igår bad domarchefen klubben om ursäkt - och medgav misstaget. Nu får Premier League kalla in en annan videodomare till toppmötet med Manchester City.

Det har varit fullskalig cirkus i världens bästa fotbollsliga i helgen. VAR-domaren Lee Mason missade två offsider när Brentford kvitterade Arsenals ledning på Emirates Stadium.
På Selhurst Park fick Brighton & Hove Albions Pervis Estupinan ett mål felaktigt bortdömt då videodomaren John Brooks drog linjen på fel Crystal Palace-spelare.
Och på London Stadium var det livat över att Chelsea inte fick straff på slutet när West Ham Uniteds Tomáš Souček "blockade" ett skott med handen.

Mikel Arteta sa i sina intervjuer efter matchen att han inte förstod varför Brentfords mål inte plockades bort för offside. Han menade att Ethan Pinnock först blockar Gabriel i en offsideposition - och att mittbacken nickade bollen till en offsidestående Christian Nørgaard som sedan spelade fram Ivan Toney som kunde nicka in kvitteringen i öppet mål.
Det var bara det att Lee Mason, VAR-domare, från Bolton i Manchesters utkanter, bara kollade den första situationen - och glömde bort att dra en linje på den andra.

Under gårdagen fick PGMOL-chefen, Professional Game Match Officials Board, Howard Webb kontakta både Arsenal och Brighton & Hove Albion och be om ursäkt.
I sociala medier skrev man:
"PGMOL can confirm its Chief Refereeing Officer Howard Webb has contacted both Arsenal and Brighton & Hove Albion to acknowledge and explain the significant errors in the VAR process in their respective Premier League fixtures on Saturday. Both incidents, which were due to human error and related to the analysis of offside situations, are being thoroughly reviewed by PGMOL".

Det var samme Mason, från Bolton, Greater Manchester, som felaktigt plockade bort Gabriel Martinellis mål på Old Trafford. Brassen gjorde 1-2 men Mason sade åt domare Paul Tierney att underkänna målet och istället ge frispark till Manchester United efter en duell mellan Martin Ödegaard och Christian Eriksen.

Efter helgens skandaler meddelade Premier League idag att man plockar bort John Brooks, som hade hand om Crystal Palace v Brighton & Hove Albion, från uppdraget som VAR-domare från både Liverpool v Everton ikväll och Arsenal v Manchester City på onsdag.
David Coote kommer ta hand om toppmötet på Emirates Stadium på istället.