Medlemmar: 8830 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta inför City.

Arteta: "Det kommer ske förändringar"

ons 15 feb 2023 kl 11:01

Arsenal v Man City ikväll på Emirates Stadium. Under presskonferensen lovade Arteta förändringar - och gav oss en skadeuppdatering.

Det handlade fortsatt mycket om VAR och krysset mot Brentford när Arteta satte sig ner för att möta pressen inför toppmötet mot Man City. Arteta är övertygad om att laget är redo för vinst.

- Det är en stor energi, som jag kände efter efter att jag kom efter Brentford-matchen. Runt om i klubben var det blandade känslor av ilska och viljan att spela nästa match, så vi behöver använda den ikväll, säger Arteta.

Det finns inga nya skador att rapportera från laget, men Arteta säger att förändring inte är uteslutet.

- Det bestäms oftast beroende på resultat, men för oss handlar det mer om prestationer och vad spelare har gjort för att ta oss till den position vi är i idag. De förtjänar möjligheten. Såklart kommer vi ge spelare de möjligheterna de förtjänar. Ni pratade om Leo - vi pratar om alla som haft minuter i ligan. Det kommer ske förändringar, det kommer hända och det väldigt snart, säger Arteta.

På skadefronten är Jesus, Smith Rowe och Nelson skadade - och de två sistnämnda ser ut att vara nära comeback. 

- Jag ska skriva listan nu (igår kväll), så jag ska ta det beslutet, säger Arteta.

Gabriel Jesus är dock inte riktigt redo för spel än. Strikern är dock tillbaka på gräs och är snart redo för spel. 

- Han ser ut att må bra, han är på planen, han har gjort en hel del jobb själv med bollen hittills. Han är på bra humör och så här långt får rehaben bra.