Medlemmar: 8079 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Jesus närmar sig comeback.

Arteta om Jesus "Det är inte långt bort nu"

fre 3 mar 2023 kl 18:00

Gabriel Jesus har inte spelat en minut sedan VM. Men på dagens presskonferens lyfter Arteta på locket och bekräftar att det är nära en comeback.

Efter en fin start i ligan gick knät sönder under VM. Det krävdes operation och sedan dess har Gabriel Jesus bara synts till på läktaren. Men nu ska en återkomst vara nära. Mikel Arteta berättade under dagens presskonferens att rehaben fortsatt går enligt plan.

- Han är inte långt borta nu. Jag vill inte ge en tidslinje, men han gör saker med laget vissa saker utanför laget. Han är inte väldigt nära, men inte långt bort. Han mår bättre varje dag och läkarna är säkra med hur skadan har utvecklats. Vi är på en bra plats med honom, tror jag, säger Arteta.

Knäskador är ofta komplicerade och kan ha en svår rehab. Enligt Arteta har anfallarens rehab dock gått bra och enligt plan.

- Det är ganska straightforward. I början var vi väldigt oroliga över hur allvarlig skadan var för vi pratade om ett par olika alternativ då. Som tur var, var skadan inte så svår, men det var en långtidsskada, det krävdes en operation och det är inte så trevligt, speciellt de första veckorna. Men jag känner Gaby, han har varit med om det förr. Hans mentalitet är otrolig och laget har gjort ett bra jobb med honom och satt han i den positionen han är i idag.

Kan Jesus komma tillbaka före landslagsuppehållet?

- Så ni vill ha en tidslinje av mig?! Vi vet inte, vi är inte långt borta men han måste göra mycket mer med laget. Vi får se hur det utvecklas de närmsta veckorna, tio dagarna och då har vi en bättre bild.