Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Reiss Nelson hade all anledning att vara glad efter dagens match.

Nelson: "Fantastiskt ögonblick för mig"

lör 4 mar 2023 kl 20:22

Arsenal var i desperat behov av mål. Då kastade Mikel Arteta in Reiss Nelson som fixade vändningen segern mot Bournemouth. - Det känns helt fantastiskt, säger han.

Reiss Nelson har haft ett par tuffa månader bakom sig. I december skadade han sig i träningsmatchen mot Juventus och sedan dess har yttern inte spelat en enda minut.
Idag fick han chansen med 22 minuter kvar att spela.
Och som han tog den.

Nelson behövde bara två minuter på sig för att assistera Ben White till 2-2. Sen, i den 97:e minuten, klippte han in 3-2 med vänstern.
Arsenal hade vänt 0-2 till 3-2.
Jublet var enormt.
- Det känns fantastiskt, säger Nelson.
- När bollen kom ut blev jag så förväntansfull och tittade upp och jag är så glad att bollen gick in.

Om att äntligen få komma in och spela - och dessutom bli hjälte säger Nelson:
- Det har varit ett par tuffa månader för mig att ta mig tillbaka från skadan. Alla vet hur hårt jag har jobbat i bakgrunden så jag är så glad att den där bollen gick in. Alla blev helt galna och det var ett fantastiskt ögonblick för mig. Jag har varit här i hela mitt liv så Arsenal betyder mycket för mig. Men det handlar om att vinna matchen och det här är en lagsport, jag är bara glad att få vara en del av det.

Kunde du ha träffat bollen bättre?
- No it was sweet enough.
Vad fick du för instruktioner av Arteta när du kom in?
- Jag skulle bara hålla mig på kanten och gå upp en mot en mot deras ytterback. Det är vad jag försökte göra och jag är så glad över ett mål och en assist