Medlemmar: 8905 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mikel Arteta tyckte Arsenal gav bort för mycket mot Sporting ikväll.

Arteta: "Vi har allt att spela för"

tor 9 mar 2023 kl 23:02

Arsenal lirade 2-2 borta mot Sporting. Mikel Arteta var både nöjd och missnöjd och sa: - Vi har allt att spela för på Emirates nästa vecka.

Efter kvällens åttondelsfinal mot Sporting Lissabon blev Mikel Arteta intervjuad av BT Sport. Detta är vad han hade att säga om kvällens match som slutade 2-2.

Lagets prestation:
- Med tanke på att vi släpper in två mål på bortaplan men ändå kommer härifrån med ett oavgjort resultat får man se som positivt. Vi släpper in två väldigt billiga mål och vi ger motståndarna momentum genom att slarva på egen planhalva. Det finns delar i matchen där vi har total kontroll men vi saknar skärpa i den sista tredjedelen. Vi har allt att spela för på Emirates nästa vecka”.

Hade Arsenal tur att få med sig ett oavgjort resultat?
- Jag skulle inte beskriva det som tur. Vi har studsen med oss vid 2-2-målet men man ska inte glömma Martinellis läge vid 2-1. Vi ger bort enkla chanser och Sporting har någon chans att göra 3-1. Vi har många saker att förbättra, men vi visar styrka att komma tillbaka in i matchen och hålla liv i dubbelmötet.

Om returen nästa vecka:
- Vi har som sagt allt att spela för. Vi spelar på hemmaplan och vi har chansen nästa vecka att visa att vi är det bättre laget och ta oss vidare till kvartsfinal.