Medlemmar: 8540 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta firar 3-0 mot Fulham - en seger som var hans 100:e som Arsenaltränare.

100 segrar för Arteta: "Riktigt nöjd"

sön 12 mar 2023 kl 22:08

Mikel Arteta har varit ansvarig för Arsenal i 167 matcher. 100 av dessa har slutat med seger i och med 3-0-vinsten mot Fulham. Här kommer Arsenaltränarens tankar om matchen på Craven Cottage.

Om segern och betydelsen om en hållen nolla:
- Jag är väldigt nöjd, det är inte lätt att komma hit och vinna. Jag tycker vi dominerade matchen, skapade väldigt många chanser och försvarade oss väl. Att vi fick hålla nollan var väldigt viktigt. Spelarna försvarar med beslutsamhet i 96 minuter, vilket kommer vara avgörande om vi ska fortsätta vinna matcher.

Leandro Trossards betydelse i matchen:
- Han har kvalitén att befinna sig i rätt ytor, slå de avgörande passningarna och bidra i den sista tredje delen. Hans prestation idag är imponerande och man ska inte glömma att han nyligen varit skadad. Vi räknade med att ”Leo” skulle vara borta under en längre period men han har verkligen kämpat för att komma tillbaka tidigare än planerat.

Milstolpen att nå 100 segrar som Arsenaltränare:
- Jag är riktigt nöjd med dagens seger och hoppas det blir många fler. Att träna en grupp spelare som tror på vår idé och ett lag som fansen kan identifiera sig med är de två saker jag är stoltast över.

Om att ha Gabriel Jesus tillbaka i laget:
- Det är en stor boost för oss. Vi var osäkra om detta var den rätta matchen för hans återkomst. För några dagar sedan var det något som saknades, men igår efter träningen kände han sig redo. Han bidrog under de få minuter han spelade och vi är så glada att han är tillbaka.