Medlemmar: 8767 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Smith Rowe fick 19 minuters speltid mot Sporting förra veckan. Får han lira ikväll?

Arteta: "Han behöver bevisa det"

tor 16 mar 2023 kl 12:32

Han var tillbaka efter nyår. Men Emile Smith Rowe har fått väldigt lite speltid. - Han behöver bevisa hur hur mycket han kommer att bidra med, säger Arteta.

Emile Smith Rowes säsong har inte blivit som han tänkt sig efter förra årets succé där han gjorde tio Premier League-mål. Redan på försäsongen kände 22-åringen av ljumskproblemen som han haft i flera år.
Och efter inhoppet mot Manchester United i september gick det inte längre.
Skadan behövde opereras.

Efter nyår var han tillbaka i spel och fick 15 minuter mot Oxford United i FA-cupen. Men det kom en setback till och senaste månaden har speltiden varit ytterst sparsam.
- Han vet hur mycket vi älskar honom och hur mycket vi saknat honom. Och han vet hur mycket vi behöver hans kvaliteter. Nu behöver han bevisa det. Han behöver bevisa hur mycket han vill vinna, hur mycket han kommer att bidra så att laget blir blir bättre och vinner. Han behöver visa det för att ta sig in i laget, säger Arteta.

Men det verkar fortfarande finnas skadebekymmer som är med och spökar och att ESR inte fullt ut är redo för 90 minuter.
- Vi behöver så klart anpassa hans speltid, men han är i en position där vi kan slänga in honom när som helst. Sen handlar det om hur han klarar av matcherna generellt och om vi plockar av honom eller använder honom i matchens sista minuter.

Smith Rowe fick hoppa in i första mötet med Sporting, men blev kvar på bänken hela matchen mot Fulham.
Återstår att se om han får speltid ikväll.