Medlemmar: 4874 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Tomiyasu fick kliva av skadad tidigt i matchen igår.

"Första indikationerna är inte positiva"

fre 17 mar 2023 kl 20:36

Torsdagskvällen slutade inte som Mikel Arteta hade tänkt sig. Inte nog med att Arsenal blev utslagna efter förlust på straffar, så klev både Takehiro Tomiyasu och William Saliba av matchen skadade tidigt i matchen.

I matchminut nio vände Sportings Francisco Trincao bort Tomiyasu en bit in på Arsenals planhalva och i samband med den situationen gick nästan japanen ner i spagat, blev liggande och ersattes av Ben White strax därefter.
Efter matchen var Arteta inte positiv kring "Tomis" skada.
- Första indikationerna är inte positiva. Men det är för tidigt att dra några slutsatser om hur lång tid han kommer vara borta.
Efter matchen sågs Tomiyasu lämna Emirates gåendes på kryckor och man kan anta att det kan dröja ett tag innan vi ser honom i en Arsenaltröja igen.

I matchminut 21 var det dags igen när William Saliba satte sig ner på egen planhalva. När han linkade av planen för att ersättas av Rob Holding sågs fransmannen ta sig mot ryggslutet.
Arteta var fåordig även kring Salibas status. Men han påpekade att laget har kunnat hantera skador på nyckelspelare tidigare under säsongen, kanske en lite passning till Manchester United tränaren Erik Ten Hag som påstod att Arsenal haft alla spelare tillgängliga stora delar av säsongen
- Jag kan inte säga så mycket om William, vi får helt enkelt vänta och se. Under delar av säsongen har vi varit utan Emile Smith Rowe, Gabriel Jesus, Alex Zinchenko och Thomas Partey men hanterat det bra. Nu är det bara att bryta ihop och komma igen. Vi har elva finaler kvar att spela i Premier League med start mot Crystal Palace på söndag.