Medlemmar: 7765 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta var belåten efter ytterligare en seger i Premier League.

Arteta: "Anfallsspelet var riktigt bra"

sön 19 mar 2023 kl 21:39

Arsenals 4-1-seger mot Crystal Palace innebär nio raka derbysegrar denna säsong - vilket är rekord. Mikel Arteta var nöjd efter matchen. - Idag var anfallsspelet riktigt bra, säger spanjoren.

Vinsten var också den sjätte raka i ligaspelet. Laget har även lyckats med bedriften att göra tre mål eller fler i fyra raka matcher, något man får inte klarat av sedan 2004.
Något som också sticker ut är att Arsenal har tre spelare, Gabriel Martinelli, Bukayo Saka och Martin Ödegaard, som gjort tio mål eller mer i ligaspelet. I dagens match spreds de fyra målen ut på tre spelare och efter matchen var Mikel Arteta väldigt nöjd med lagets anfallsspel.
- Idag var anfallsspelet riktigt bra och jag tycker vi blir bara bättre och bättre i den sista tredjedelen. Spelarna förstår varandra mer för varje match vilket gör att vi är svåra att försvara mot. Att vi sprider ut målen är riktigt bra. Jag hoppas vi fortsätter på den inslagna vägen.

Dagens tvåmålsskytt Bukayo Saka stod återigen för en riktigt fin insats. Men Arteta insisterade på att vi inte sett det bästa från Arsenals 21-åring.
- Bukayo var riktigt bra idag och han har hållit en hög nivå hela säsongen. Han får mycket hjälp av sina lagkamrater som sätter honom i rätt lägen under matcherna men jag vet att vi inte sett den bästa versionen av Bukayo. Han är ödmjuk och vet själv om att han kan förbättra många delar av sitt spel. Vi får inte glömma att han bara är 21 år gammal.

Nu stundar landslagsspel för Saka och många andra i Arsenals trupp. Vi håller tummarna att alla återvänder skadefria inför de tio ligamatcher som återstår.