Medlemmar: 8540 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Folarin Balogun har vräkt in mål i Frankrike.

Har Folarin Balogun en framtid Arsenal?

tis 28 mar 2023 kl 22:03

Folarin Balogun har gjort jättesuccé och öst in mål i Frankrike. Men hur ser anfallarens framtid ut?

Balogun har gjort 17 ligamål på 27 matcher för Stade de Reims i Ligue 1. Det är bara Lilles Jonathan David och PSG:s Kylian Mbappe som lyckats göra fler mål i den franska ligan, 19 stycken. Trots detta blev inte Folarin Baloguns uttagen i Englands EM-kvaltrupp och rykten florerar nu att ett landslagsbyte kan vara aktuellt då han är född i USA.

Succén har lett till att flera storklubbar ute i Europa ryktas vara intresserade av anfallaren, bland annat Inter och AC Milan. 21-åringen har själv kommenterat sin framtid till Ligue 1:s officiella hemsida.
- Som det ser ut nu kommer jag återvända till Arsenal då jag fortfarande har två år kvar på mitt kontrakt, men mycket kan hända inom fotbollen. Vi får se vad Arsenal har att erbjuda mig i sommar.

Nu har även Evening Standard rapporterat att Arsenal överväger olika alternativ kring Baloguns framtid. Artikeln påpekar att engelsmannen kan spela på alla positioner i anfallet vilket skulle öka bredden på Arsenals offensiv. Men klubben ska även överväga en försäljning i sommar för att finansiera en värvning av en mer fysisk forward. Namn så som Tammy Abraham, Victor Osimhen och det danska stjärnskottet Rasmus Højlund skulle kunna vara tänkbara värvningar enligt tidningen.