Medlemmar: 8510 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Här firar Gabriel Jesus sitt första mål sedan 1 oktober.

"Tre poäng var viktigare än mina mål"

lör 1 apr 2023 kl 20:12

Inga mål sedan 1 oktober. Men idag smällde Gabriel Jesus in två när Arsenal körde över Leeds United med 4-1. - Det känns bra, säger brassen.

Gabriel Jesus missade 15 matcher efter knäskadan i VM - och innan dess gick brasseanfallaren mållös i elva matcher. Senast 25-åringen nätade var den 1 oktober i derbyt mot Spurs.
Det är på dagen sex månader sedan.
Men när han fick göra första Premier League-starten sedan november tackade han för förtroende och gjorde två mål mot Leeds United när Arsenal vann med 4-1.
- Det känns bra.
- Under min karriär så har jag alltid haft dåliga perioder, men jag är här för att lära, reparera och försöka hjälpa laget. Jag vill göra mål i varje match, men ibland händer det inte, säger han.

Första baljan mot Leeds kom på straff - efter att han själv blivit sparkad på knät av Luke Ayling. Det andra kom efter paus och betydde 3-0. Leandro Trossard assisterade.
- Tre poäng var viktigare än mina mål, säger han.

Arsenal leder nu ligan igen med åtta poäng före Manchester City som har en match mindre spelad.
The Gunners har +43 i målskillnad. City +45.
Är det något ni har i åtanke?
- Självklart. Att tävla mot en stark motståndare som gör mycket är inte lätt, så vi har koll på det. Men vi kollar mer på poängen än målskillnaden. Har vi chansen att göra mål så ska vi ta den.

Gabriel Jesus har gjort sju mål under sin debutsäsong i Arsenal.