Medlemmar: 8784 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta fick se Arsenals 23:e vinst i ligan i eftermiddags.

"Vi vann på ett övertygande sätt"

lör 1 apr 2023 kl 22:23

Mikel Arteta fick jubla - igen. Arsenal tog sjunde raka segern i Premier League. - Vi vann matchen på ett övertygade sätt, säger spanjoren.

Guldracet rullar vidare efter två veckor utan klubblagsfotboll. Det började med att Manchester City tvålade till Liverpool med 4-1. Kort därefter följde Arsenal upp och besegrade Leeds United med samma siffror.
Därmed är avståndet ner fortfarande åtta poäng.
- Vad vi kan kontrollera är det vi gör, säger Arteta på frågan hur viktig segern var efter Citys trepoängare.
- Vi har pratat om det de senaste dagarna. Efter landslagsuppehållet hade vi några trixiga situationer med några av spelarna och det är alltid ett frågetecken hur laget kommer att reagera. Jag tycker att de var exceptionella. Dom var verkligen påkopplade. Alla ville vara delaktiga och vi vann matchen på ett övertygande sätt, vilket är bra och det enda som vi kan kontrollera.
Hur mycket av Manchester Citys match tittade ni på?
- Vi var på bussen så det var lite till och från, så små delar och när vi kom hit så kopplade vi ner och fokuserade på det vi skulle göra i matchen som vi hade framför oss.

Redan innan matchen började kom rapporter om att Ben White lämnat uppvärmningen med klubbens läkare och det blev oroligt att högerbacken inte skulle komma till spel.
Men det gjorde han.
Och blev målskytt.
- Han har haft lite problem de senaste dagarna, men han är en stor fighter och han ville vara här. Med Tomi borta är vi lite kort om folk på den positionen. Men han gjorde mål vilket är väldigt bra och han var riktigt bra igen.

Arteta var på fint humör på presskonferensen efter andra raka 4-1-segern och skojade frisk när han fick frågan om han i sina vildaste drömmar kunde tro att Leandro Trossard, som gjorde ännu en assist, kunde vara så bra.
- Jag är väldigt vilda drömmar.
- Nej, seriöst så visste vi om hans kvaliteter och vad han kunde bidra till laget med. Vi är väldigt nöjda med honom. Han kan spela till höger, till vänster, som offensiv mittfältare, som nia och som falsk nia. Han bidrar verkligen till laget och tar stort ansvar i matcherna så att det händer saker och vi älskar det.