Medlemmar: 8835 st.

Myles Lewis-Skelly firar det avgörande målet i förlängningen.

Arsenal vidare till final i FA Youth Cup

ons 5 apr 2023 kl 18:02

Under tisdagskvällen tog sig Arsenal till final i FA Youth Cup efter att ha besegrat Manchester City med 2-1.

Över 10 000 åskådare hade tagit sig till Emirates för att bevittna semifinalen i FA Youth Cup, en match där Manchester City kom från elva raka segrar och fick ses som favoriter.
Tränaren Jack Wilshere kunde mönstra ett starkt lag med spelare som frekvent spelar i U21-laget och även har viss erfarenhet från A-lagspel, vilket resulterande i denna laguppställning:
Cooper, Rosiak, Robinson, Walters, Sousa, Ibrahim, Lewis-Skelly, Gower, Cozier-Duberry, Benjamin, Nwaneri.

I första halvlek var det Arsenal som tog tag i taktpinnen och redan efter sex minuter tog man ledningen med 1-0 på en frispark slagen av Michal Rosiak. Situationen som föranledde frisparken resulterade även i ett rött kort till Manchester City som kom att påverka matchbilden rejält.
Arsenal fortsatte att skapa målchanser under hela första halvlek men saknade skärpan i de avgörande momenten. City hade en del farliga omställningar men halvtidsresultatet skrevs till 1-0.

I andra halvlek tog Arsenal över spelet ännu mer och skulle nog ha stängt matchen. Men istället så lyckades Man City få in en kvittering i den 75:e minuten. Arsenal fortsatte att trycka på för ett segermål men City höll undan och matchen gick till förlängning.

Det var många trötta spelare under förläggningen och mycket tydde på att semifinalen skulle få avgöras på straffar. Men när matchuret tickat upp på 120 min chippade Bradley Ibrahim in en boll i straffområdet, Citys målvakt felbedömde bollbanan och Myles Lewis-Skelly kunde nicka in bollen i öppet mål. 2-1 till Arsenal och slutsignalen ljöd kort därefter.

Jack Wilshere var självklart nöjd när han fick summera matchen efteråt:
- Jag tycker vi dominerar matchen och vi förtjänar att vinna. Det här laget har en speciell sammanhållning, vi ger aldrig upp och det är därför vi lyckas vinna idag.

Nu väntar final för Arsenals U18 för första gången sedan 2018. Där man ställs mot antingen West Ham eller Southampton och matchen kommer att spelas på Emirates Stadium. Det är tionde gången som klubben spelar final i FA Youth Cup, senaste gången Arsenal vann turneringen var 2009 när man slog Liverpool i finalen.