Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

En av Ramsdales suveräna räddningar på Anfield.

Ramsdale: "Det är blandade känslor"

sön 9 apr 2023 kl 22:38

Arsenal hade chanser nog att vinna på Anfield. Men det krävdes att Aaron Ramsdale räddade laget på slutet. - Just nu är det lite blandade känslor, men jag är säker på att det kommer kännas som en bra poäng framöver, säger keepern.

Det blev 2-2 i prestigemötet mellan Liverpool och Arsenal på Anfield. The Gunners ledde med 2-0 - men hemmalaget reducerade innan vilan och var starka i andra.
Även om Arsenalspelarna inte saknade chanser.
I slutet tvingades Aaron Ramsdale göra en handfull kanonräddningar för att se till att gästerna kom från Merseyside med en poäng.
Så är det två tappade poäng - eller en räddad?
- Oh, lite av båda, säger Arsenalkeepern till Sky efter matchen.
- Vi fick slita hårt på slutet. Men vi hade några bra chanser själva, men vi behövde överleva på slutet. Just nu är det lite blandade känslor, men jag är säker på att det kommer kännas som en bra poäng framöver.

Liverpool kvittering kom bara tre minuter före slutet när Trent Alexander-Arnold tunnlade Oleksandr Zinchenko och skickade in bollen till Roberto Firmino som nickade in 2-2.
- Jag har precis kommit av planen och vi har varit under press i 35 minuter eller vad det var och vi lyckades få med oss en poäng från Anfield. De är ett topplag med publiken bakom dem. Det kanske är två tappade poäng, men vi kunde ha tappat allihop.

Ramsdale fick se Mohamed Salahs straff gå utanför i början av den andra halvleken innan Liverpool började sitt bombardemang mot honom.
Arsenalkeepern löste det mesta och var matchens lirare.
- Det är vad jag är här för att göra. Jag tyckte att det var kul att spela idag och det finns inga bättre matcher att spela än dessa, matcher som betyder mycket för båda lagen. Tyvärr kunde vi inte få med oss tre poäng, men mina händer hjälpte i alla fall till, säger han.