Medlemmar: 8804 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta under matchen på Anfield.

Arteta: "Vi gav dem hopp innan paus"

sön 9 apr 2023 kl 23:30

Mikel Arteta kunde inte inkassera sin åttonde raka ligavinst. Liverpool kvitterade i slutet på Anfield. - En superintensiv match, säger spanjoren.

Arsenal hade chansen att återigen skaffa sig ett åttapoängsförsprång till Manchester City, som vann igår, i toppen av Premier League.
Men trots tidig 2-0-ledning på Anfield blev det ingen seger.
Liverpool reducerade innan paus - och kvitterade med tre minuter kvar att spela.
- Vi startade exceptionellt bra, dominerade och tog matchen precis dit vi ville. Vi gjorde det första målet och fortsatte att spela som vi vill. Vi gjorde det andra målet och hade momentum att döda matchen. Ändå gav vi dem hopp när vi tillät dem reducera innan paus, säger Mikel Arteta.

Andra halvlek blev något helt annat. Liverpool ägde mycket av spelet - och skapade mängder av chanser.
Även om Arsenal hade sina lägen.
- Andra halvlek var en annan historia. Vi gav bort varenda boll och speciellt i farliga ytor vilket gav dem möjligheter att använda ytorna att kontra på. Det är de bäst i världen på. Vad händer sen? Det blir kaos. Massa bollar som kommer in i boxen och det är svårt att ta sig ur den typen av situationer. Till slut straffar det en.
- Vi fick förlita oss på stora försvarsinsatser som Aaron var en stor del av. Och dom missade en straff. Men vi kunde ha snott med oss tre poäng också för vi hade tre stora chanser. Men vi var inte tillräckligt hänsynslösa. Så om man ser till de båda halvlekarna så var det nog ett rättvist resultat.

Hur är stämningen i omklädningsrummet?
- När du släpper in mål på slutet så fokuserar du alltid på att det är två tappade poäng. Man känner att man har det och lider men man förlitar sig på vissa moment och känner att man skulle ha klarat det. Men om vi ska va rättvisa mot oss själva så hade dom fyra stora chanser och missade en straff. Vi behöver se oss själva i spegeln och kolla vad vi kunde ha gjort bättre i den andra halvleken.