Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Saka har gjort 13 mål och tio assist den här säsongen.

Saka: "Vi tar en match i taget"

ons 12 apr 2023 kl 23:55

Bukayo Saka vill lägga poängtappet mot Liverpool bakom sig och fokusera på söndagens match mot West Ham United.

Arsenals vinstsvit slutade på sju matcher efter 2-2-resultatet mot Liverpool. Bukayo Saka säger i en intervju till Arsenal.com att han och laget nu lägger fokus på att behålla försprånget till Manchester City i tabelltoppen.
- Vi var väldigt besvikna efter matchen mot Liverpool och jag skulle ljuga om jag sa att vi var nöjda med en poäng. Jag har aldrig vunnit en match på Anfield så jag är fortfarande lite frustrerad av att vi inte lyckades denna gång heller. Men nu har vi fullt fokus på söndagens match, vi ska förbereda oss på bästa sätt och ta tre poäng.

Att ta en match i taget är ett uttryck som både Arteta och spelarna myntat under hela säsongen. Saka vidhåller att fokus ligger på West Ham men medger ändå att matchen mot Manchester City kommer att betyda mycket.
- Jag skulle inte beskriva matchen mot Manchester City som en final, men det är en otroligt viktig match för båda lagen. Men vi har allt i egna händer, vinner vi våra matcher kommer vi stå med ligatiteln i maj och därför behöver vi ha fullt fokus på West Ham.

Bukayo Sakas produktion av poäng har denna säsong nått en ny nivå och han är redan uppe i ”double figures” när det gäller mål och assist. Mikel Arteta har varit väldigt viktig för engelsmannens utveckling enligt honom själv.
- Mikel har hjälpt mig väldigt mycket och utan honom hade jag inte varit den spelaren jag är idag. Han har lärt mig att som spelare på den här nivån måste du alltid vara redo för nya utmaningar och det är något jag strävar efter, att alltid vara redo för uppgiften jag ställs inför.