Medlemmar: 8807 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mikel Arteta var inte nöjd efter 2-2 på London Stadium.

Arteta: "Ett stort misstag att sluta spela"

sön 16 apr 2023 kl 19:19

Arsenal ledde med 2-0 igen. Men tappade andra helgen på raken till 2-2. - Det var ett stort misstag att sluta spela, säger Mikel Arteta.

The Gunners var på väg mot en efterlängtad seger på Anfield förra helgen men tappade 2-0-ledningen till 2-2.
Idag hände samma sak.
Mot West Ham United på bortaplan.
- Vi startade väldigt bra igen och dominerade matchen och gjorde två snygga mål. Sen gjorde vi det stora misstaget att sluta spela med syftet att göra det tredje målet, vi spelade bara runt för att hålla i resultatet. Det såg lätt ut och när vi gav dem hopp så tog de chansen. De gjorde vad de gör bra och började spela extremt direkt, med långa inkast och hörnor. Vi hade problem att ta oss ur det. Om man inte försvarar boxen på sättet man ska göra, med tanke på de två målen vi släppte in, så behöver du göra många saker mycket bättre under längre perioder i matchen. Sen var det så klart ett annat läge, när vi kunde gjorde 3-1 efter 50 minuter ... då är matchen troligen över. Istället gör de 2-2 två minuter senare. Men det är en del av fotbollen. Min oro är efter 2-0 att vi gjorde det stora misstaget och inte förstod vad matchen krävde, säger Mikel Arteta.

Arsenal öppnade strålade på London Stadium och hade 2-0 redan efter tio minuter efter att Gabriel Jesus och Martind Ödegaard nätat. Men trots kanonstarten kunde inte The Gunners "göra klart" matchen innan vilan. Istället fick hemmalaget reducera på straff.
Tämligen omgående i andra fick Arsenal straff när Michail Antonio tog bollen med handen i boxen.
Men Bukayo Saka sköt utanför.
Kort därefter kvitterade West Ham.
- Vi behöver ett mer hänsynslöst mindset och avgöra matchen. När du har den chansen måste du göra det. Gör du inte det i Premier League så kommer momentum att svänga förr eller senare.

I tabellen är nu Arsenal fyra poäng före Manchester City med en match mer spelad.