Medlemmar: 6070 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ödegaard deppar efter 3-3 på Emirates.

Spelarbetyg: Ramsdale tavlade - Zinchenko och Vieira under isen

fre 21 apr 2023 kl 23:38

Arsenal tappade viktiga poäng hemma på Emirates mot tabelljumbon. Mycket på grund av Ramsdales tavla i matchens första minut - men Zinchenko och Vieira var under isen. Här är spelarbertygen.

Aaron Ramsdale 2

Mot Liverpool var Ramsdale räddaren. Idag var han syndabocken. Det svänger snabbt i sportvärlden och idag var inte en dag som Ramsdale kommer minnas tillbaka på med glädje. En hemsk öppningsminut och två till insläppta bakom sig. Saknade självförtroendet och behöver hitta det snabbt. En av ligans bästa målvakter - och på söndag måste det presteras.

Ben White 5

Nästan målskytt före halvtid och ett bra hot i offensiven. Knappast en av dem man kan klaga på för mycket efter ikväll.

Rob Holding 5

Southampton har tre lägen och gör tre mål. Ingen av dem är Holdings fel. Bättre än Gabriel idag.

Gabriel 4

Tappar Walcott alldeles för lätt och likt Ramsdale tappade brassen självförtroendet lite för mycket. Pressen är hög just nu och det märktes att detta misstaget tog hårt. Passningsspelet satt inte som det brukar och ska.

Oleksandr Zinchenko 3

Markeringen på hörnan är pojklagsnivå. Tappar vid 0-2 och blir sönderläst av ligans säsmta lag. En match att glömma för Zinchenko som varit så briljant under den här säsongen. 

Thomas Partey 4

Att dra till med ett distansskott med 90+5 spelade, i underläge när vi är i en titelstrid. Det är inte okej. Visst, sitter den är det hyllningar och sånger, men det är för hög risk i det skedet av en match. Tappar mittfältet totalt idag.

Fabio Vieira 3

Ska ersätta Xhaka men når inte ens i närheten av Schweizarens nivå. Ser ut att totalt sakna självförtroende i de sista momenten och är för svag i närkamper. Blev uppriktigt förvånad att Arteta inte bytte ut mittfältaren under paus-vilan.

Martin Ödegaard 5

Går runt Emirates efter matchen och både tackar och ber om ursäkt. Martin Ödegaard är fantastisk fotbollsspelare. Målskytt i afton och matar ut bollar i försök att skapa något. Tappar bollen när Walcott gör sitt mål, men det är sådant som händer. Inte Ödegaards fel att det går som det går idag.

Bukayo Saka 6

Mål och assist - ändå vann vi inte. Det är nästan svårt att greppa. Fortsätter levera poäng, fortsätter att skapa. Fortsätter att göra viktiga mål. Vårt största hot.

Gabriel Martinelli 6

Målskytt igen och vill så mycket. Idag gick det inte hal vägen. Men våra unga yttrar får mig verkligen att le, även om det är mycket mörker just nu. 

Gabriel Jesus 4

Hög arbetsmoral, men låg kvalitet. Det sammanfattar brassens insats på topp idag. En sådan här kväll behövde vi vara kliniska, rutinerade och bättre, Jesus lyckades inte med något av det.

Bänken:

Leandro Trossard 6

Ett par centimeter från att bli matchhjälte. Det går inte alltid som man drömer om. 

Eddie Nketiah 5

Inte mycket att anteckna. 

Reiss Nelson -

Spelade för lite för att få betyg.