Medlemmar: 5990 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Maitland-Niles kommer inte spela vidare i Arsenal nästa säsong.

Maitland-Niles lämnar Arsenal

mån 24 apr 2023 kl 10:19

Ainsley Maitland-Niles har varit i Arsenal hela sitt liv. Men nu lämnar 25-åringen klubben i sommar när kontraktet går ut. - Det är dags för en nystart, säger han.

I en intervju med The Athletic säger Ainsley Maitland-Niles att han kommer att lämna Arsenal i sommar när kontraktet går ut.
- Det har varit en fantastisk resa men nu är den slut. Det är dags för en nystart och att hitta ett nytt hem. Jag ser fram emot det, men samtidigt är jag inte riktigt där än och det handlar om vad som händer i Southampton. Jag är fullt fokuserad på att hjälpa klubben att hålla sig kvar, säger han.

AMN har varit i Arsenal i hela sitt liv. Han kom redan som sexåring och debuterade för A-laget 2014 i Champions League mot Galatasaray. Genom åren har han varit utlånad till Ipswich Town, West Bromwich Albion, Roma och den här säsongen till Southampton.
132 matcher och tre mål har det blivit för mittfältaren som ofta fått spela ytterback.

Arsenal hade chansen att utnyttja en option och förlänga Maitland-Niles kontrakt med ytterligare ett år, men valde att inte göra det. Därmed kan 25-åringen välja en ny klubb fritt efter den 30 juni i sommar när kontraktet med Arsenal går ut.