Medlemmar: 8776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ödegaard tackar besviket Arsenals fans efter förlusten i Manchester.

Ödegaard: "Vi kan inte gräva ner oss"

ons 26 apr 2023 kl 23:58

Arsenal var inte nära. Och föll i seriefinalen mot Manchester City. - Det som är mest frustrerande är att vi inte matchar dom när det kommer till dom enkla sakerna, säger Martin Ödegaard.

Efter tre raka Premier League-kryss drömde Arsenal om att få med sig något från seriefinalen i Manchester.
Det blev något helt annat.
Och Manchester City vann med klara 4-1.
Martin Ödegaard var besviken när han pratade med Viasat efter matchen.
- Det är många delar av spelet vi inte är på en nivå som vi borde vara på. Det får matchen dit dom vill och gör ett tidigt mål. Vi får slita när dom spelar direkta bollar och också med deras höga press. Och när vi har bollen är vi inte bra nog att ta vara på den. Det är många delar av spelet som vi inte är på nivå idag, säger norrmannen.
- Det som är mest frustrerande är att vi inte matchar dom när det kommer till dom enkla sakerna, att fightas, vinna dueller och löpa och allt det där. Där kan vi göra mycket mer.

Trots förlusten leder Arsenal fortfarande ligan med två poäng. City har dock två matcher färre spelade - och helt klart har fördelen i jakten på guldet svängt över i ljusblå favör.
För Arsenals del väntar nu Chelsea hemma - en match som spelas först nästa tisdag.
- Det är inget annat att göra än att jobba hårt och kämpa. Vi ska var och en göra jobbet så får vi se var det bär. Vi kan i alla fall inte gräva ner oss utan vi måste hålla huvudet uppe och se till att vi vinner nästa match, så får vi ta det därifrån, säger Ödegaard.

Kaptenen gjorde ikväll sin 100:e Arsenalmatch.