Medlemmar: 8776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ödegaard firar ett av sina två mål mot Chelsea.

Ödegaard: "Vi kommer att tro på det till slutet"

tis 2 maj 2023 kl 23:41

Tung förlust mot Manchester City förra veckan. Idag gav Arsenal svar på tal - och körde över Chelsea. - En bra vinst för oss, säger Martin Ödegaard.

Efter tre kryss och en förlust i Manchester är Arsenal tillbaka på vinnarspåret igen.
Det blev 3-1 i Londonderbyt mot Chelsea.
Lagkaptenen Martin Ödegaard gjorde två av målen när det riktiga Arsenal var tillbaka igen.
- Ja, det tycker jag. Speciellt första halvlek. Den var briljant och vi kom ut och visade en helt annan inställning mot senaste matchen. Jag är väldigt nöjd med första halvlek. Andra är lite strulig, men vi tar tre poäng. En bra vinst för oss och vi behövde den här för att komma tillbaka lite, säger norrmannen till Sky efter matchen.

Ödegaard har nu dubblat sin målskörd från förra säsongen. Då gjorde han sju baljor. Nu står han på 14 - med fyra matcher kvar. Hans fullträffar mot Chelsea var väldigt lika varandra.
Första kom efter 18 minuter - ett direktskott via ribban och in.
Det andra i den 31:a minuten. Återigen ett direktskott efter att bollen kommit in från vänsterkanten.
Granit Xhaka assisterade båda gångerna.
- Jag försökte bara hjälpa laget. Den här säsongen har jag gjort mer mål så självklart är jag nöjd med att kunna hjälpa laget. Granit skickade in två bra bollar så det var bara att hålla sig i rätt ytor. Det var ett bra avslut och vi behövde det målet för att verkligen få momentumet i matchen, säger han.

Kände ni att ni behövde ställa saker tillrätta efter insatsen mot Manchester City?
- Ja, alla var så besvikna och vi använde den ilska och besvikelsen i den här matchen för att verkligen studsa tillbaka och det tyckte jag vi gjorde. Speciellt i första halvlek.
Du sa att det blev lite stökigt i andra - vad berodde det på?
- Vi behöll inte bollen bra och de blev mer direkta. Efter duellerna behöll vi inte bollen tillräckligt bra. Lite kaotiskt, men en seger till slut.

Tack vare segern återtog Arsenal serieledningen och är nu två poäng före Manchester City som dock har två matcher färre.
- Vi behöver fightas och fortsätta. Vi kommer att tro på det till slutet och kämpa till slutet. Vi ska se till att ta nästa så får vi se vad som händer, säger Ödegaard.