Medlemmar: 8555 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Xhaka räknar med en tuff match mot Newcastle United på söndag.

Xhaka: "Vi måste visa att vi är redo"

tor 4 maj 2023 kl 15:12

Arsenal brände sin Champions League-plats i Newcastle förra våren. Nu vill Granit Xhaka ha revansch i helgen. - Vi måste åka dit och visa dem att vi är redo.

Vi var många som trodde och hoppades på att Mikel Artetas gäng skulle greja en Champions League-plats förra våren. Allt såg kanon ut - men så kom matcherna mot Tottenham Hotspur och Newcastle United.
0-3.
0-2.
Och chansen inför slutrundan såg inte bra ut.
Granit Xhaka var vansinnig efter utspelningen på St James Park. Efter segern mot Chelsea i tisdags var schweizaren i Sky:s studio.
- Vi har inte glömt matchen vi hade där förra säsongen. Det körde över oss, om jag ska vara ärlig. De var mycket, mycket bättre än oss och ville mycket mer. Vi måste åka dit och visa dem att vi är redo och att vi är där vi vill vara, säger Xhaka.

I och med Manchester Citys seger igår mot West Ham United är rollerna igen ombytta i toppen av tabellen. Arsenal har det inte i egna händer - men Xhaka säger att laget måste försöka att ta så många poäng de kan.
För mycket kan hända.
- Vi förtjänar att vara där vi är, men det kommer att bli en tuff match. Newcastle gör det väldigt bra, men vi måste åka dit och tro och spela vårt spel. Förhoppningsvis kan vi ta med oss tre poäng tillbaka till London.
- Vi ska göra vårt jobb och ta så många poäng som möjligt. Sen får vi hoppas lite för vi har det inte i egna händer.