Medlemmar: 8914 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ödegaard firar sitt ledningsmål i Newcastle.

Ödegaard: "Att komma hit och vinna är inte lätt"

sön 7 maj 2023 kl 22:47

Målskytt igen - vinnare igen. Martin Ödegaards vecka är sannerligen stark. - Vi visade något speciellt idag, säger norrmannen.

Martin Ödegaard gjorde två mål mot Chelsea i tisdags. Idag gjorde kaptenen viktiga 0-1 på St James' Park när vann toppmötet med Newcastle United - och därmed sätter press på Manchester City i racet om ligaguldet.
- Vi visade något speciellt idag. Att komma hit och vinna är inte lätt. Och på sättet som vi gjorde det. Vi behövde vara smarta och lite fula emellanåt. Det här är ett stort steg för oss, vi är ett ungt lag som kommer hit och gör alla saker som vi gjorde. Det visar att vi har kommit långt, säger Ödegaard till Sky.

Förra säsongen brände Arsenal Champions League-platsen här när man rasade ihop.
Dagens insats var något helt annat.
- Det är klart att det var en stor faktor också. Förra säsongens match var en av de tuffaste dagarna i min karriär, om jag ska vara ärlig. Att komma tillbaka som gjort och att vinna mot Chelsea och här idag efter att vi tappade några poäng och förlorade mot Manchester City visar vår mentalitet och hur långt vi kommit. Nu ska vi bara fortsätta att kämpa hårt till slutet. Det är vad vi ska göra så får vi se vad som händer.
Tror du att det fortfarande kan hända saker i titelracet?
- Det är fotboll, allt kan hända. Vi måste bara vara redo och göra vårt så får vi se sen.

Ödegaard är tack vare dagens mål delad etta i Arsenals interna skytteliga med 15 mål den här säsongen. Alla norrmannens fullträffar har kommit i ligan. Gabriel Martinelli har också gjort 15 mål.