Medlemmar: 8917 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Jorginho gjorde en mycket bra match mot Newcastle United igår.

"Ibland kan du inte bara spela fin fotboll"

mån 8 maj 2023 kl 12:23

Arsenal tog en tung seger i Newcastle igår. En trepoängare som sätter press på Manchester City. - Så länge vi vinner så gör vi vårt, säger Jorginho.

Det har tippat över till Manchester Citys fördel i racet om ligaguldet - men Arsenal vägrar dock att kasta in handduken. Igår tog laget en meriterad seger när man vann mot Newcastle United med 2-0 på St James' Park.
- Det är en stor seger, säger Jorginho som röstades fram i Sky som matchens lirare.
- Vi visste att det skulle bli en tuff match, att komma hit och vinna på sättet vi vann. Men ibland krävs det mycket fight för att ta tre poäng. Nu är jag bara så stolt över laget och hur vi kämpade till slutet. Ibland kan du inte bara spela fin fotboll. Ibland behöver du anpassa dig. Det är därför jag är så stolt över laget.

I kampen om ligaguldet har Manchester City 82 poäng med 34 matcher spelade. Arsenal har 81 på 35 matcher.
När Jorginho får frågan om han tror att Manchester City känner pressen säger han:
- Helt ärligt så vet jag inte. Jag tittar inte på deras matcher för om vi inte vinner här så spelar det ingen roll. Så länge vi vinner så gör vi vårt. Vi får helt enkelt se vad som händer. Vi vet vad vi ska göra och behöver fokusera på det.

Italienaren kom till Arsenal från Chelsea i januari men har mest fått spela andrafiol bakom Thomas Partey.
- Vi är två olika spelare som kan göra det jobbet som tränare vill i olika matcher. Jag tycker att tränaren har två bra alternativ beroende på vilket typ av match det blir och vilken typ av spelare han vill ha på planen. Det vi kan göra är att vara redo när han behöver oss och göra det bästa för laget.