Medlemmar: 4951 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ramsdale skriver på nytt avtal som gäller till sommaren 2028.

Nytt kontrakt för Aaron Ramsdale

fre 19 maj 2023 kl 10:39

Framtiden säkrad. Aaron Ramsdale har skrivit på ett nytt kontrakt med Arsenal.

Aaron Ramsdale kom till Arsenal sommaren 2021 från Sheffield United. Han har sedan dess konkurrerat ut Bernd Leno och etablerat sig som förstemålvakt. Igår meddelade klubben att 25-åringen skrivit på ett nytt kontrakt.
Det ska gälla till 2028.
- Det är en stor stolthet och något man jobbar för. Det spelar ingen roll om du varit i klubben i fyra månader eller fyra år, du vill alltid till nästa och kämpa vidare med laget. Att jag får ett nytt kontrakt efter två år är fantastiskt. Det betyder att jag kan koncentrera mig och jobba vidare. Förhoppningsvis kan jag få ett nytt om ett par år så att jag kan fortsätta leva drömmen i den här fotbollsklubben, säger han till Arsenal.com.

Ramsdale pratar också en del om hur det var när han kom från The Blades för snart två år sedan. Arsenal betalade £24 miljoner men det var många som inte var övertygade.
- Jag visste att det var mycket negativitet runt det. Jag visste också att ingen hade sett mig mer än de tre, fyra matcherna som jag spelat mot Arsenal. Men jag var redo att visa vad jag kunde. Det var en grym konkurrens mellan mig och Bernd förra säsongen och målvakter behöver det. När jag debuterade mot West Brom försvann negativiteten för fansen visste att de skulle ge mig chansen och backa mig, vilket jag behövde. Fansen var fantastiska den kvällen och sjöng mitt namn, då var jag redo att dra igång.

Ramsdale har sedan den kvällen i Birmingham gjort ytterligare 75 matcher för klubben.
Hans tidigare kontrakt gick ut sommaren 2025.