Medlemmar: 6225 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Förhoppningsvis är Saliba och Tomiyasu redo igen när Arsenals försäsong startar.

"Vi hoppas dom är tillbaka till försäsongen börjar"

lör 27 maj 2023 kl 23:25

Dom blev skadade i samma match. Nu hoppas Mikel Arteta att Takehiro Tomiyasu och William Saliba är tillbaka när försäsongen drar igång.

Arsenal lirar säsongens sista Premier League-match imorgon mot Wolves. På presskonferensen inför matchen pratade Mikel Arteta om skadeläget för William Saliba och Takehiro Tomiyasu.
Försvarsduon blev båda skadade i returen mot Sporting Lissabon i Europa League i mitten av mars.
Och något mer spel den här säsongen kommer det inte att bli.

Istället är siktet inställt på att duon ska kunna vara med när laget drar igång försäsongen i sommar.
Mikel Arteta sa så här om läget för de båda.
William Saliba:
- Det är lite för tidigt att säga (om han kommer vara med när försäsongen börjar). Det går åt rätt håll. Det har varit mycket mer positivt de senaste veckorna mot vad det varit månaderna tidigare. Vi ville skydda honom för det är en skada som kräver omsorg och uppmärksamhet. Vi har varit ganska återhållsamma för att ge honom den bästa chansen att kunna vara med och ha en bra försäsong så att han är redo för nästa säsong.

Takehiro Tomiyasu:
- Han är riktigt nära. Förhoppningsvis är han med när försäsongen startar, precis som Willy. De har jobbat så hårt. Det har varit ett tufft år för honom med problemen som han haft. Han är en fantastisk person och ett topproffs och vi vill bara att han ska vara tillgänglig för när han är det så är han riktigt bra för laget.