Medlemmar: 4874 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Spelar Declan Rice i Arsenal nästa säsong?

Arsenals jakt på Declan Rice

fre 9 jun 2023 kl 15:18

Declan Rice är Arsenals drömvärvning i sommar. Men kommer The Gunners vinna kampen om den engelske landslagsmittfältaren?

Efter det att Declan Rice lyft Europa Conference League-pokalen mot skyn i Prag i onsdags pratade han med media om spekulationerna kring hans framtid. Arsenals intresse är stort och det finns de som menar att en deal är väl förberedd och att den engelske landslagsmannen skulle älska att jobba med Mikel Arteta.
Det surras om att Arsenal inom kort ska lägga ett bud på £92 miljoner.
Så här sa huvudpersonen själv:
- Det är mycket spekulationer runt min framtid. Det finns intresse från andra klubbar men jag har fortfarande två år kvar på mitt kontrakt med West Ham. Jag älskar den här klubben och jag älskar att spela för den här klubben. Det är mitt fokus just nu. Jag är kapten och kan inte berömma det här stället tillräckligt. Vi får se vad som händer.

Dagen efter var West Ham Uniteds ordförande David Sullivan på Talksport. Där avslöjade han att klubben gått med på att låta Rice lämna i sommar.
- Vi har lovat att han kan gå. Han har bestämt sig för det. Vi kunde inte önska en mer hängiven spelare under säsongen. Framöver så kommer han gå vidare och vi behöver skaffa ersättare, eller flera ersättare. Det är inget som vi ville skulle hända. Vi erbjöd honom £200 000 i veckan för 18 månader sen, men han tackade nej. Det kostade honom £10 miljoner att stanna i West Ham under den tiden. Han vill lämna och det går inte att ha kvar en spelare som inte vill vara där.
- Jag tror att det kommer erbjudanden idag.

Flera klubbar nämns i jakten på Rice som spelat 245 matcher för West Ham United.
Bayern München är med och fiskar. Så även Manchester United och Chelsea även om det mest snackas om att han ska till Arsenal.
Frågan är bara om det blir så?