Medlemmar: 6218 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Alexis Sanchez vill tillbaka till Arsenal.

Arteta nobbar Alexis Sanchez

mån 19 jun 2023 kl 16:14

Alexis Sanchez ångrar sin flytt från Arsenal. Och nu vill Chilienaren tillbaka till The Gunners - men Mikel Arteta har sagt nej.

Alexis Sanchez gjorde ett par fina år i London. 80 mål på tre och en halv säsong gjorde Chilienaren väldigt populär bland Arsenal-fansen. Men den kärleken byttes snabbt mot det motsatta. Anfallaren flyttade till Manchester United. Nästan direkt efter flytten började dock rykten sippra ut om att Sanchez inte alls var nöjd med sitt val. Agenten ska ha tillfrågats om det går att häva dealen och att få flytta tillbaka till London, för där var det mycket bättre. Men det gick inte och Sanchez lånades ut till Inter. Senaste säsongen spenderades dock i Marseille där 34-åringen stod för 18 mål och tre assist. 

Kontraktet med den franska klubben har tagit slut. Och då såg Sanchez chansen att flytta tillbaka till Arsenal. Enligt den Chilienska tidningen Latercera ska anfallaren ha ringt upp Mikel Arteta och bett om en återkomst. Arteta var dock tydlig - det blir ingen återkomst för Alexis Sanchez i Arsenal. Vår trupp ska byggas på unga talanger, inte gamla "veteraner". 

Mycket talar istälet om att Alexis Sanchez istället får stanna kvar i Marseille. Den franska klubben ska kvala sig in i Champions League, och vem vet - kanske får Alexis återvända till Emriates i höst. Men då som motståndare.