Medlemmar: 8063 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

McCabe är årets spelare.

Katie McCabe årets spelare

tis 20 jun 2023 kl 10:55

Ödegaard vann på hemsidan. Och det blev nästan dubbelt norskt när årets spelare utsågs för Arsenals damer. Men Frida Maanum fick se sig besegrad och Katie McCabe - med två procent.

Arsenal women’s Player of the season är korad, och det blev Irlands kapten Katie McCabe som tog hem titeln, tätt följd av Frida Manuum och Lia Walti. McCabe har ägt vår vänsterkant i år och spelat en stor roll i både Champions League och WSL, där hon till exempel gjorde “Goal of the season” med sin stenhårda vänsterslägga i bortre krysset i ligamatchen mot Manchester City.

Med sin mångsidighet och förmåga att anpassa sig till olika positioner på planen, har McCabe blivit extra viktig under gångna säsong, när Arsenal under långa perioder har saknat flertalet tongivande spelare. Hon har dessutom klivit fram som en viktig ledare och burit kaptensbindeln under slutskedet av säsongen, då de ordinarie kaptenerna Kim Little och Leah Williamson varit skadade.

McCabe har en hel del erfarenhet med sina 27 år. Yttern blev 2017 Irlands yngsta landslagskapten någonsin, tog plats i årets lag 2021, då hon även utsågs till säsongens spelare i Arsenal.

Det var hårt om förstaplatsen, men McCabe knep den med 37 procent av rösterna, före norska Frida Manuums 35 procent. Pondus, mångsidighet och ledaregenskaper var säkerligen faktorer som avgjorde till McCabes fördel, då hon klivit fram som en viktig ledare i Arsenals säsong, där en tredjeplats i ligan och semifinal i Champions league trots allt får anses vara en framgångsrik säsong.