Medlemmar: 8905 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Amanda Ilestedt är nu officiellt en Arsenal-spelare.

Amanda Ilestedt klar

tis 27 jun 2023 kl 14:08

Arsenal Women fortsätter förstärka och nu får Stina Blackstenius och Lina Hurtig sällskap av ännu en svenska - nämligen Amanda Ilestedt.

Ilestedt startade sin karriär i Rosengård 2009 där hon vunnit Damallsvenskan fem gånger och Svenska Cupen en gång. Två av ligatitlarna kom under Eidevall som nu (som bekant) tränar Arsenal. Från Rosengård tog karriären henne till Tyskland och Turbine Potsdam. Vidare till Bayern München där hon vann en ligatitel innan hon flyttade till Frankrike och PSG. Efter två år, och en cuptitel, i den franska huvudstaden återförenas hon nu alltså med Eidevall i norra London.

Ilestedt har spelat 64 matcher för det svenska landslaget och var med i laget som vann brons i Frankrike 2019. Hon är även uttagen till sommarens mästerskap i Australien & Nya Zealand.

– Jag är väldigt glad och förväntansfull över att vara här, sa Amanda till Arsenal.com. Mitt mål är att vinna titlar och det här är en otrolig klubb med otroliga spelare och fantastiska faciliteter, så jag tror att det här är rätt plats för mig att göra det på. Det finns en äkta känsla av momentum kring klubben och stödet har varit underbart - jag längtar efter att kliva ut på planen i Arsenaltröja.

Jonas Eidevall har sagt följande till klubbens hemsida:

– Jag är jätteglad över att Amanda har kommit hit till Arsenal. Hon har stor internationell erfarenhet och jag vet att hon har en bra blandning av närvaro och tekniska färdigheter, något som gör att hon passar bra in hos oss. Jag tyckte mycket om att arbeta med Amanda under vår tid i Sverige och jag ser fram emot att träna henne här i Arsenal också.

Clare Wheatley, Head of Women's Football, sa till Arsenal.com:

– Amanda är en erfaren, internationell försvarare i sina bästa år, så vi är väldigt glada över att ha fått henne hit till Arsenal. Hon har en stark meritlista från både inhemskt, europeisk och internationell fotboll och vi är övertygade om att hon kommer vara ett förstärkning till laget på en position där vi identifierat ett behov.