Medlemmar: 8888 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kai Havertz är klar för Arsenal.

Kai Havertz presenterad och klar

ons 28 jun 2023 kl 22:12

Arsenal har presenterat Kai Havertz. Det efter att klubbens egna presentationsvideo läckt ut på sociala medier under dagen.

Sommarens första nyförvärv är klart. Arsenal köper loss Kai Havertz från Chelsea för £65 miljoner, som det ryktas ska betalas i tre omgångar, och tysken kommer att spela i tröja nummer 29. Kontraktet är på fem år och 24-åringen kommer ansluta till sin nya klubb i början av juli när försäsongen drar igång.
- Det känns superspännande för mig personligen, säger Havertz till Arsenal.com.
- Jag är glad att komma till den här fantastiska klubben som har en stor historia. Jag hoppas vi kan uppnå massor tillsammans och jag ser fram emot att få träffa alla spelare och ledare. Det kommer att bli superspännande.

Mikel Arteta kommenterar värvningen så här:
- Kai är en spelare av toppkvalitet. Han har stor mångsidighet och är en intelligent spelare. Han kommer att tillföra väldigt mycket extra kraft till vårat mittfält och variation till vårt spel.

Havertz gjorde sin läkarundersökning i Spanien och planen var att presentera honom den här veckan. Men under dagen var det någon som läckte ut Arsenals egen presentationsvideo på Twitter.

Kai Havertz slog igenom i Bayer Leverkusen i Bundesliga där han mellan 2016 och 2020 gjorde 46 mål och 31 assist på 150 matcher innan han såldes till Chelsea för 80 miljoner Euro.
Där gjorde han 32 mål och 15 assist på 139 matcher.
Han kommer att bli den tolfte tysken att representera Arsenal när han debuterar.